Havas hegycsúcs recept – alpinista – ipari alpinista – építőipar – Alpin-Ház

Havas hegycsúcs 

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált keksz
  • 3 db tojás
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 3 evőkanál lekvár
  • 20 dkg porcukor
  • 3 evőkanál kakaó
  • 30 dkg kókuszreszelék

Elkészítés:

1. Kettéválasztjuk a 3 db tojást. A fél kiló darált kekszet összekavarjuk a 3 tojássárgájával, a 2 csomag vaníliás cukorral, a 3 evőkanál lekvárral. Beleteszünk 15 dkg porcukrot és 3 evőkanál kakaót. Ezeket jól összedolgozzuk. Ne legyen nagyon lágy. Ez lesz a süti alja.

2. A 3 tojásfehérjéből vert kemény habhoz 2 púpozott evőkanál (kb. 5 dkg) porcukrot teszünk lassan, majd 30 dkg kókuszt. Ez lesz a süti csúcsa.

3. Egy citromfacsarót megfordítunk, az alját kibéleljük fóliával, belerakjuk előbb a fehér, majd a barna masszát, jól belenyomjuk, hogy felvegye a facsaró formáját, majd kivesszük. Az elkészült csúcsokat süteményestálra egymás mellé sorakoztatjuk, majd fóliával lefedve 1-2 órára a hűtőbe rakjuk, hogy megdermedjen.

Megjegyzés:

Az összeállítás nagyon egyszerű, a formázás már időigényesebb, de szerintem nagyon egyszerűen elkészíthető és mutatós süti.

A süti receptje a mindmegette.hu-ról lett letöltve.

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.