Havas hegycsúcs
Hozzávalók:
- 50 dkg darált keksz
- 3 db tojás
- 2 csomag vaníliás cukor
- 3 evőkanál lekvár
- 20 dkg porcukor
- 3 evőkanál kakaó
- 30 dkg kókuszreszelék
Elkészítés:
1. Kettéválasztjuk a 3 db tojást. A fél kiló darált kekszet összekavarjuk a 3 tojássárgájával, a 2 csomag vaníliás cukorral, a 3 evőkanál lekvárral. Beleteszünk 15 dkg porcukrot és 3 evőkanál kakaót. Ezeket jól összedolgozzuk. Ne legyen nagyon lágy. Ez lesz a süti alja.
2. A 3 tojásfehérjéből vert kemény habhoz 2 púpozott evőkanál (kb. 5 dkg) porcukrot teszünk lassan, majd 30 dkg kókuszt. Ez lesz a süti csúcsa.
3. Egy citromfacsarót megfordítunk, az alját kibéleljük fóliával, belerakjuk előbb a fehér, majd a barna masszát, jól belenyomjuk, hogy felvegye a facsaró formáját, majd kivesszük. Az elkészült csúcsokat süteményestálra egymás mellé sorakoztatjuk, majd fóliával lefedve 1-2 órára a hűtőbe rakjuk, hogy megdermedjen.
Megjegyzés:
Az összeállítás nagyon egyszerű, a formázás már időigényesebb, de szerintem nagyon egyszerűen elkészíthető és mutatós süti.
A süti receptje a mindmegette.hu-ról lett letöltve.