Tetőszigetelés – Alpin-Ház Kft.

A függőeresz csatorna cseréjét mindenképpen a tetőszigetelési munkálatok előtt szükséges elvégezni!

Ha a szigetelés felületén felpúposodások tapasztalhatók, nem megfelelő szigetelés alatti szellőzésre utal. Ezek a púposodások a szigetelés alatt keletkező gőz hatására terjedhetnek és amennyiben valamelyikük ki is hasad, úgy a csapadékvíz a födémig tud hatolni, ami azonnali beázáshoz vezet.

Az esővíz elvezető csatornába torkolló csepegtető lemez és a bitumenes lemez találkozása az egyik legkritikusabb pont a tetőszigetelés szerkezetében.

Mivel itt a két különböző anyag hőmozgása jelentősen eltér egymástól, a hőingadozás hatására a csatlakozás vonalában nyíró feszültségek keletkeznek, amelyek hatására a két anyag elválhat egymástól. Ezeken a pontokon a csapadékvíz alá tud folyni a szigetelésnek, beázást okozva.

Ha a szigetelés ún. kent szigetelés, fényvédő réteggel ellátva, az időszakos felújítás ellenére is egy idő után nem tudja megfelelően ellátni funkcióját. A Nap UV sugárzása felgyorsítja az öregedési folyamatot (repedések keletkezése és az anyag merevedése). Ezeken a pontokon a csapadékvíz alá tud folyni a szigetelésnek, beázást okozva. Az újabb, sokkal jobb fizikai és mechanikai tulajdonságokkal rendelkező modifikált bitumenes lemezek ezt a folyamatot már képesek áthidalni.

Két cég termékeit, az elmúlt évek tapasztalatait felhasználva választottunk ki és minden mértékben megfelelnek a Magyar Épületszigetelők Szövetség által javasolt irányelveknek, – 200 C –ig. Rugalmas, a poliészter hordozóréteg nagy szakítóerővel, illetve szakadó nyúlással rendelkezik (35%), a tetőn jelentkező bármilyen repedést, mozgást az anyag még téli körülmények között is gond nélkül áthidal.

A bitumenes lemez rögzítése lángolvasztásos ragasztással történik.
A jó minőségű anyagokra a gyártó 10-12 év garanciát is vállal.

alpintechnika, ipari alpintechnika, ipari alpinizmus

Tető szigetelése

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.